Behandlingsguide til stofmisbrug
Rusmiddelcenter Herning tilbyder behandling, til borgere der har et uhensigtsmæssigt forbrug af rusmidler.
Behandlingen er gratis og ydes efter Servicelovens § 101, og der er en behandlingsgaranti på 14 dage, som betyder, at du vil komme til første samtale indenfor 14 dage.
Du kan komme i kontakt med Rusmiddelcenter Herning – stof, ved at ringe på tlf.
9628 4999 og få aftalt samtale med en behandler eller møde op i Åben Rådgivning.
Hvis du ikke kender til Rusmiddelcenter Herning, anbefaler vi, at du møder op i Åben Rådgivning om torsdagen.:
Åben rådgivning
- Du bliver tilbudt en samtale med en behandler på 15-20 min., hvor du kan få oplysninger om vores behandlingstilbud.
- Hvis du ønsker at blive indskrevet, laver vi en kort afdækning af dit forbrug og generelle livssituation. For at blive indskrevet har vi brug for faktuelle oplysninger om dig.
- Den næstkommende tirsdag fordeles du til en behandler, og du vil blive kontaktet for at aftale en tid til første samtale.
Vores behandlingstilbud
- Kortlægningssamtale. De første 1-2 samtaler laves en kortlægning af dit forbrug, lidt om din livssituation samt dine ressourcer og barrierer i forhold til at leve det liv, du ønsker.
- Ambulant behandlingsforløb Tilbuddet består som udgangspunkt af 12 samtaler. der er opfølgningsbehandling afhængig af dine belastninger.
- Gruppeforløb Vi tilbyder gruppebehandling, SindiRus og GENSTART.
- Døgnbehandling iht. Servicelovens §101 jf. § 107 Døgnbehandling bevilges som udgangspunkt efter et ambulant behandlingsforløb, hvor det ikke har været muligt at skabe forandringer. Døgnansøgning drøftes og bevilliges på et døgnvisitationsmøde, som finder sted 1 gang i måneden. Valg af behandlingssted sker ud fra en vurdering af dine behov og i samarbejde med dig. Døgnbehandling varer oftest op til 3 måneder, og vi følger op på behandlingen.
Du kan læse mere om de enkelte behandlingstilbud under fanen stofbehandling på hjemmesiden.
Når du er i behandling
Det har en betydning for behandlingen, at du kan møde forholdsvis upåvirket op til samtalerne. Du vil måske opleve trang til stofferne, uro og rastløshed. Det er helt normalt.
Misbrugsbehandling er en proces. Tilbagefald kan forekomme.
Ved behandlingsstart vil der blive talt med dig om, hvordan du gerne vil have, at vi skal reagere i tilfælde af tilbagefald. Det er vigtigt at komme hurtigt tilbage i behandling efter tilbagefald.
Løbende evaluering af behandlingsforløbet
Hver 6. måned vurderes behandlingsforløbet sammen med dig og drøftes på konference.
Afslutning og opfølgning
Behandlingsforløbet afsluttes i samarbejde med dig. Vi vil gerne have lov til at kontakte dig telefonisk til opfølgning 1 måned og 6 måneder efter udskrivning.
Journalisering Der føres en intern journal over dit behandlingsforløb. Vi er forpligtet til at sende statistiske data til det Nationale Stofregister.
Anonymitet og samtykke
Ingen oplysninger om dig vil blive videregivet til andre – heller ikke familie – medmindre du har givet dit samtykke til det.
Anonym behandling
Der er mulighed for at modtage anonym behandling, hvis du ikke har andre udfordringer end dit misbrug. Ønsker du anonym behandling, er dette tilbud gruppebehandling, som foregår i Aarhus.
Påførende
Vi tilbyder også samtaler til pårørende, som er nærtstående med en person, som har et forbrug af stoffer.