Til gravide stofbrugere

gravid mor stofmisbrug

Til gravide, der har, eller har haft, et brug af stoffer.

Hvis du er gravid og har eller har haft et forbrug af stoffer, tilbyder Rusmiddelcenter Herning dig ambulant behandling, hvor målet er at give optimale forhold for dig og dit barn under og efter graviditeten.

Et ambulant behandlingsforløb vil sige, at du bor hjemme og kan passe dit arbejde, studie m.m. samtidig med at du er i behandling.

I starten af forløbet, vil du sammen med din behandler aftale hvilke mål du gerne vil arbejde med behandlingen. I vil også aftale hvor ofte du skal komme til samtalerne.

Behandlingsforløbet vil blive tilpasset efter dig og din situation.

Der er flere forskellige behandlingsmetoder og tilgange:

  • Støttende samtaler om det der fylder lige her og nu
  • MI, en metode til at skabe motivation for forandring
  • En kognitiv tilgang, hvor du bliver bevidst om sammenhængen mellem dine tanker, følelser og handlinger, sådan at du lærer at tænke og handle på en bedre måde.
  • En mere terapeutisk tilgang, hvor hensigten er at give dig en indsigt i dine tanker, følelse og adfærd og hvordan du håndterer dine udfordringer og hvorfor.

Du vil sammen med din behandler finde frem til den behandling, der passer til dig og de udfordringer du har.

Behandlingen sker i tæt samarbejde med Familieambulatoriet på Regionshospitalet i Herning. Teamet består af en læge, en jordemoder, en sygeplejerske og en psykolog, som tilbyder en målrettet og intensiv indsats under graviditeten.